Friday, June 26, 2009

SUV-ul Dacia, surprins în teste pe Transfăgărăşan


Dacia se pregăteşte intens de lansarea celui de-al şaselea model realizat pe platforma Logan, SUV-ul anunţat de aproximativ doi ani şi care ar trebui să fie lansat în cursul anului 2010. Un prototip aflat în teste al acestui SUV Dacia a fost surprins de Săptămâna Financiară pe Transfăgărăşan, într-o pauză. Angajaţii uzinei ce participau la teste au fost surprinşi în momentul în care au sesizat că sunt fotografiaţi şi au reuşit, într-un timp destul de scurt, să acopere prototipul cu o prelată. Ulterior, maşina şi-a continuat traseul pe Transfăgărăşan, către Piteşti.
Din imagini, putem observa atât lungimea viitorului SUV, care este apropiată de cea a modelului Logan MCV, care era parcat alături, dar şi silueta maşinii, diferită de cea a unui Sandero Stepway şi care aduce, la nivelul proporţiilor, cu conceptul Duster. De altfel, reprezentanţii Dacia au anunţat că viitorul SUV va avea unele detalii preluate de la Duster, un studiu expus în această primăvară la Barcelona.
Programul de dezvoltare a SUV-ului Dacia prevedea iniţial ca acesta să fie lansat în 2009, dar planurile au fost date peste cap de piaţă şi de criză, astfel încât lansarea a fost amânată. Reprezentanţi ai companiei ne-au precizat că planul nu este bătut în cuie, iar decizia finală privind data exactă de lansare va fi luată în perioada următoare. Până atunci, maşina îşi continuă testele tehnice, inerente unei astfel de lansări. Comparativ cu alte poze spion, de data aceasta putem afirma că avem de-a face cu o caroserie apropiată de forma finală, şi nu de un “mule”, adică o caroserie veche, modificată provizoriu, pentru a adăposti în timpul probelor platforma viitorului SUV.

sursa Hotnews.ro

No comments:

Post a Comment

 

Dark Light Template by Totul despre Blogger